Nu närmar sig alla hjärtans dag med stormsteg. Den 14 februari firas kärlekens dag. En dag då allt fler passar på att skämma bort sina nära och kära med ett restaurangbesök. Varje år inför högtiden ökar restaurangernas bordsbokningar marginellt så det är i hög tid att boka ett bord nu!
I listan nedan hittar du våra tips på Stockholms mest dejtvänliga och romantiska restauranger inför årets mest kärleksfyllda dag.

Le Rouge

Le Rouge Brasserie – restaurangen som aldrig slutar överraska. Vad passar bättre än att fira alla hjärtans dag i en miljö som osar i kärlekens färg rött, i ett rum som är inrett i sammet från golv till tak, med vita dukar och dämpande belysning. Redan vid entrén slungas man in i en filmisk atmosfär, närmare bestämt i ett Mouline Rouge i slutet av 1800-talet. Här serveras både fisk och kött direkt från grillen och från restaurangens egna hängmöringskyl kan man välja på ett stort urval av Entrecote från världens alla olika hörn.

Brunnsgränd 2-4, Gamla stan, Stockholm
Foto: 
Lerouge.se

Tegelbacken

Beläget mitt i centrala Stockholm med utsikt över Vasabron och Riksdagshuset hittar vi restaurangen vid vattnet – Tegelbacken. Denna idylliska restaurang drivs av ingen mindre än stjärnkocken Marcus Aujulay och hans kompanjon Erika Michael. Restaurangen är så mycket mer än bara en matupplevelse. Mörka trägolv, färgsprakande inredning, lyx och flärd. Allt för att restaurangen ska tillhandahålla en inbjudande och varm miljö som andas glamour. Här erbjuds inte enbart enskilda rätter utan även mat i form av mellanrätter – det för att man både ska kunna äta fler och njuta mer.

Tegelbacken 2, Stockholm
Foto: 
Publik bild från Facebook

Beirut Café

Beirut Café är en restaurang med passion för det libanesiska köket och inte bara det. Restaurangen har även en internationell karaktär och fylls vanligtvis av gäster världen över. Ett mysigt kryp in för dig och din dejt som ges möjligheten att dela på ett antal rätter, både kalla som varma. Nöjer ni er inte enbart med maten så erbjuder restaurangen även vinprovningar.

Engelbrektsgatan 37, Stockholm
Foto: 
Beirutcafé.se

SMAK

Som namnet på restaurangen SMAK så ligger det stora fokuset på smaker och hur dessa framhävs. Det är inte bara en fröjd för smaksinnet att befinna sig här utan det är även en fröjd för ögat och det estetiska i hur rätterna är upplagda. På middagsmenyn erbjuds tre-, fem- eller sju smaker med alt från råbiff till risotto. Vinlistan är lång och gillar ni cocktails? – då har ni hamnat helt rätt!

Oxtorgsgatan 14, Stockholm
Foto: 
Smakstockholm.se

Trattorian

Vill du och din dejt fly från den svenska kylan till ett lantligt Italien och Toskana är det till Trattorian ni ska gå. Här är maten noga utformad och det finns inget som har lämnats åt slumpen. Allt från råvaror till ingredienser är valda med omsorg och är alltid av bästa klass och högsta kvalité. Detta är italiensk mat i sitt esse och det är inte bara maten som imponerar, självklart gör vinerna lika så, för att inte tala om desserterna som alltid är till för att delas på två.

Norr Mälarstrand, Kajplats 464, Stockholm
Foto: 
Trattorian.se

Himlen

Högst upp i Skatteskrapan, i himlen uppe bland molnen hittar vi restaurangen med det mest självklaraste namnet – Himlen. Med sina 104 meter över marken kan restaurangen utan överdrift skryta om att de har stans bästa utsikt. Är varken du eller din middagsparter höjdrädda så är ett besök på denna restaurang ett måste. Förutom sin fantastiska utsikt så erbjuder man även mat av högsta klass. Rödtunga, kalvlägg och torskrygg är bara några få av de rätter som finns på menyn. På dessert-menyn finns både sött och salt och varför inte avsluta middagen i samma anda som miljön med Himlens alla utvalda ostar.

Götgatan 78, Stockholm
Foto: 
Restauranghimlen.se

Supper

Några trappsteg ner i hjärtat av Vasastan hittar vi restaurangen Supper. Är du och din alla hjärtans dags dejt sugna på varmare smaker från sydligare breddgrader så ska ni definitivt gå hit. Med spännande smaker och rätter som delas skapas en gemenskap och en kärlek kring matbordet. Eftersom restaurangen håller en Sydamerikansk anda så går det att hitta allt från taco till gambas. Buen provecho!

Tegnérgatan 37, Stockholm
Foto: 
Thatsup.se

Brasserie Makalös

La Vie est sans pareil – livet är oöverträffat. Ett uttryck att hålla med om. Restaurang Brasserie Makalös erbjuder mat från södra Europa, närmare bestämt från Frankrike. Det går alltså att hitta det franska kökets själ i hjärtat av Sveriges huvudstad, Stockholm. Alla hjärtans dag närmar sig som sagt och vad passar inte än bättre än att fira den på den restaurang som blivit utsedd till en av Stockholms mest romantiska. Förutom otroliga franska viner så serveras även mat i toppklass från de land vars flagga vi känner till som Trikoloren.

Västra trädgårdsgatan 11B, Stockholm
Foto: 
Stockholmsmässan.se

Bildkälla: Terri Cnudde från Pixabay

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy