Sommarsäsongen är här och det råder högtryck både på väder och på besökande gäster runtom på restaurangerna i Sveriges sommarstäder. Här nedan hittar du en lista på de mest besöksvärda restaurangerna om du befinner dig i antingen Skåne, Bohuslän, Öland, Gotland eller i Stockholm under sommar.

Skåne

Sillen och Makrillen, Helsingborg – Precis vid vattenbrynet hittas restaurangen som har utsikt över sundet och även över Danmark de dagar det är bra sikt. Restaurangen utsmyckas av panoramafönster från golv till tak så att den magnifika utsikten ska göra sig fullt rättvis. Här ges möjligheten att sitta ute på den gigantiska terassen eller inne i restaurangen både soliga som blåsiga dagar. På menyn finns ett varierat urval av diverse delikatesser. Med ett stort utbud av svenska råvaror av finaste kvalité kan ingen middag på restaurangen gå misslyckad.

Bohuslän

Norra hamnen 5, Lysekil – I hjärtat av Bohuslän hittar vi Lysekil och restaurangen Norra hamnen 5. Precis som den ultimata sommarrestaurangen hittas denna Västkustpärla vid vattenbrynet och med utsikt över Västerhavet och Gullmarsfjorden. Restaurangen erbjuder en härlig sommarmeny med bland annat löjrom, röding, räkor, kräftor, ostron, ryggbiff med mera. Sedan midsommar serveras även ”dagens husman” varje dag mellan kl.12.00-16.00.

Öland

Kackelstugan, Öland – Med en lugn och lantlig miljö hittas en stor trädgård inringad av röda lador med svarta knutar i kanten av Mittlandskogen, 12 km söder om Borgholm. Detta är det perfekta stället för att avnjuta en bit mat på om du vill känna dofter av naturens egna parfym från vinrankor, nyutslagna blommor och valnötsträd. Trädgården saknar väggar och taket utgörs endast av den himmel som för dagen förhoppningsvis skiftar i blått. Kackelstugan erbjuder inte enbart sina gäster mat utan även kulturevenemang, konstutställningar, livemusik samt ölsafari på deras alldeles egna bryggeri.

Gotland

Lilla Bjers Gårdskrog, Gotland – Vinnare av ”Årets Gastronomi” tre år i rad, (2014, 2015, 2016), med ett helt ekologiskt utbud av råvaror producerade av dem själva eller av producenter belägna på den gotländska ön. Den säsongsanpassade maten serveras i en fridfull miljö gjord med omsorg och hög finess. Det är inte bara maten utan även drycken som är noga utarbetad, de serverar öl smaksatt av gårdens egna humle och must av gårdens egna äpplen.

Uppland

Fjäderholmarnas krog, Fjäderholmarna Stockholm – Denna skärgårdspärla nås enkelt från Stockholms mest centrala delar, där båtbolag trafikerar sträckan ut till Fjäderholmarna flera gånger dagligen. Det är lätt att hitta hit och den röda byggnaden tillhörande den stora uteserveringen är svår att missa. Här erbjuds lunchmeny som såväl middagsmeny där det mest självklara valet är att beställa in något från deras skaldjursmeny. För den som inte är förtjust i skaldjur finns även husmanskost som alternativ, och vad passar då inte än bättre än köttbullar med gräddsås? Frågan vi ställer oss är om det kan bli mer svenskt än så här?

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy