Restaurangbranschen och hela besöksnäringen befinner sig i en ekonomisk kris. Krögare tvingas varsla och säga upp personal, många gäster avbokar sina bord i rädsla för smittspridning och restauranglokalerna ekar tomma. I dessa tider behöver du som krögare agera snabbt för att överleva coronakrisen.

I vilken ända börjar man? 
– Vi på Krogarna.se rekommenderar samtliga krögare att se över de avtal man har och kontakta sina leverantörer för att se över betalningsvillkor etc.

– Regeringens sparpaket (det som presenterades 16 mars 2020) kan hjälpa många krögare. Kontakta din revisor för att få hjälp med hur ni ska göra med samtliga kostnader framöver.

– Sätt upp nya budgetar. Den budget som tidigare funnits är antagligen inte längre aktuell. Ta hjälp av din revisor för att ta fram budgetar efter dagens förutsättningar.

– Ha god dialog med din hyresvärd. Kanske kan ni tillsammans hitta lösningar för att din restaurang ska klara av krisen.

Krogarna.se kommer nu att lansera Krogarnas Redovisning där vi kan hjälpa företag inom hotell- och restaurangbranschen med bokföring, redovisning, budgetar och mycket mer. De flesta krögare som blir av med ett serveringstillstånd är av anledningen ekonomisk misskötsamhet. Att som krögare ha kontroll över allt som rör bolagets ekonomi är en grundförutsättning för att få servera alkohol på krogen. Kontakta oss för mer information kundtjanst@krogarna.se eller 010-139 19 90!

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy