Många krogägare har efterfrågat en dekal till sin entrédörr för att skapa tydlighet kring vart gäster får ta med hunden in respektive vart gäster INTE får ta med hunden in på krogen. 

Gröna-tassen-dekalen

Tusentals “gröna-tassen-dekaler” har skickats ut kostnadsfritt sedan 2016 till krogägare som tydligt ville visa sina gäster att här är hunden välkommen in i lokalerna. Anledningarna till den starka efterfrågan på en entrédekal har varit att man vill underlätta för alla sina gäster genom att vara tydlig med vart man står i sin hundvänlighet – inte enbart för gäster med hund och gäster med ledarhundar utan även för till exempel hundallergiska och hundrädda gäster.

Gäster på krogen vill känna trygghet och undvika obehag

Vårt huvudsyfte med dekalerna är att förtydliga vart man som gäst med hund får ta med hunden in i lokalerna genom att presentera en tydlig symbol och en vägledning till hemsidan tamedhunden.se eller bringthedog.se i dekalerna där man kan hitta, utforska och samla ställen som välkomnar en in med hunden. Det blir väldigt tryggt för gäster med hund att se gröna-tassen-dekalen på en entré för då vet de att här kan de gå in och känna sig varmt välkomna. Dekalerna har visat sig vara väldigt uppskattade av andra gäster också genom åren. Människor med ledarhundar uppskattar att veta vart de är extra varmt välkomna, människor som älskar hundar men inte har någon egen hund uppskattar när de vet vart de kan gå för att träffa hundar på ställena, hundrädda och hundallergiska uppskattar att veta vart det kan finnas hundar och vart de tryggt kan gå in utan rädsla för att träffa på en hund. Med en hundförbud-dekal blir det möjligt för dem att undvika ställen med hundar och slippa uppleva obehag samtidigt som man hjälper gäster med hund att hitta hundvänliga alternativ att gå till.

Tipsa om ditt hundvänliga ställe

Om ditt ställe inte finns med än i Hundvänliga Guidens appar tamedhunden och bringthedog och du uppfyller kriterierna att du välkomna gäster med hund in i lokalerna och att ditt ställe hör till någon av de fyra kategorierna; Hotell & Boenden, Barer & Pubar, Restauranger eller Kaféer kan du tipsa oss här så fyller vi på med info och listar ditt ställe kostnadsfritt i guiden: https://tamedhunden.se/

För krogägare som välkomnar hunden in

Krogägare som välkomnar gäster med hund in i lokalerna och vill signalera grönt ljus kan använda gröna-tassen-dekalen på sin entrédörr utan kostnad.

Hundförbud med vägledning till hundvänliga alternativ

Numera finns det även en hundförbud-dekal som riktar sig till krogägare som INTE välkomnar gäster med hund in i lokalerna. Denna hundförbud-dekal skiljer sig lite från andra hundförbud-dekaler eftersom denna har en vägledning till tamedhunden.se där gäster med hund kan hitta hundvänliga ställen att besöka som ett alternativ. Krogägare som INTE välkomnar gäster med hund in i lokalerna och vill förtydliga detta med en hundförbud-dekal på dörrentrén kan skriva ut hundförbud-dekalen utan kostnad.

 

För att läsa mer eller få tag i dekaler, kika in på The Nomad Pack blogg här!

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy