Under de senaste månaderna har vi levt likt hur vi hade gjort förre pandemin kom. Men på grund av ökad smittspridning införs det återigen nya restriktioner. Under veckan har Lena Hallengren, socialminister, i flertalet medier sagt att restriktionerna inte kommer att bli lika hårda som hos våra grannländer och att det är okej att fira jul i år  med sina nära och kära – bara man följer rekommendationerna. Därför var det inte förvånande i tisdags att statsministern Magdalena Andersson höll i en presskonferens där hon presenterade de nya åtgärderna som kommer börja gälla från och med 23 december 2021.

De nya restriktionerna är:

– Arbete i hemmet för alla som har möjlighet.

– På krogar och restauranger införs krav på sittande servering, samt krav på en meter mellan borden. Detta innebär även att det inte blir något nattklubbsfestande i mellandagarna och vid nyår. Inom snar framtid kan även vaccinbevis för inträde till restauranger tillträda.

– Arrangemang med fler än 500 deltagare kräver vaccinbevis.

– Det blir krav på begränsning för att förhindra trängsel i butiker, vid fritidsaktiviteter och liknande.

– Den 24 december blir det obligatoriskt med platsbokning i vissa tåg och bussar.

– Det blir ett max antal på 50 deltagare i lokaler och vid privata sammankomster.

– Det kan bli krav på negativt PCR-test för utländska medborgare som reser in i Sverige.

Hur länge kommer detta gälla?

Enligt socialminister Lena Hallengren gäller arbete hemifrån från tills slutet av januari. Medan resterande restriktioner kommer vara kvar tills de ansens inte vara längre nödvändiga för att minska smittspridningen. Det är förståeligt att det sker men även beklagande för många i restaurang och nattklubbsbranschen som har det redan tufft. Vi hoppas att tillsammans kan vi förhålla oss till restriktionerna och slå ut denna pandemin.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3Jgxj9/senaste-nytt-om-coronaviruset

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy