Midsommar är nog den högtiden som håller allra störst plats i alla svenskars hjärtan. För många människor markerar den början på en period av ledighet, sol och bad! Värmen har kommit och nätterna är långa och ljusa. Midsommarstången kläs och reses, vi binder kransar och sjunger snapsvisor. Det är en traditionell högtid, då vi gärna vill värna om gamla seder.

Här nedan tipsar vi om detaljer för ett extra lyckat midsommarfirande!

Midsommarkrans

Att ha en krans på huvudet är som pricken över i:et under midsommar. Allra mysigast tycker vi är att binda en själv kvällen innan och ännu mer om blommorna plockas precis innan. Att göra det som en aktivitet tillsammans med dem du kanske ska fira med? Börja med att göra en rund ram, den ska vara lite stor, eftersom blommorna kommer göra cirkeln tightare. Sen sätter du blomma för blomma på kransen tills du tycker den är perfekt på just ditt huvud. Binder med snöre, lägg sen den färdiga kransen i en påse och spreja med vatten, gärna utomhus över natten. Då klarar den sig fint. Har du inte tiden eller möjligheten så kan du idag köpa kransar från dem flesta blomsterbutiker.

Dukning

Lägg lite tid på dukningen för att få det extra fint. Att ha mycket färska blommor hör till och varför inte göra ett häfte med snapsvisor? Även om alla inte dricker snaps så är det en stämningshöjare att sjunga och skåla tillsammans!

Jordgubbstårta

En klassisk jordgubbstårta med grädde, sockrade jordgubbar och saftiga tårtbottnar kan aldrig gå fel på ett midsommarfirande. För att göra en jordgubbstårta behövs ingen expertis då en hemmagjord lite slarvig variant bara gör det extra charmigt under denna högtid!

Små grodorna

Innan lunchen är ett tips att ta sig iväg till en dansbana eller liknande för att få dem traditionella låtarna och dansen. Det är även trevlig för gemenskapen och efter år av pandemi kan vi tänka oss att många längtar otroligt mycket att dansa runt stången.

7 sorters blommor och nattbad

Tillåter vädret så är det vanligt att i skärgården avsluta midsommar med ett nattbad, och regnar det så varför inte hoppa i ändå! Avsluta kvällen och nattbadet med att plocka sju sorters blommor för att drömma om din framtida man/fru.

 

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy