Att restriktionerna har drabbat restaurangbranschen hårt är nog ingen som har missat. Vi hoppas starkt på att vi är på väg mot bättre tider och att våren och sommaren kommer att se ljusare ut än vad det gjort nu. Under tiden har vi samlat på oss sätt för att tipsa er om hur det går att få upp omsättningen. Att hålla den igång samtidigt som restriktioner pågår medan vi förhoppningsvis går mot bättre tider för branschen.

Take away

Något vi sett ökat enormt under dessa pandemi-år är take away konceptet. Att beställa hem mat har aldrig varit så populärt som nu. När möjligheten att gå ut att äta minskat eller att rädslan för viruset har gjort att vi hellre stannar hemma och beställer mat från vår favoritrestaurang istället. Viktigt är såklart att försöka synas och visa kunden att take away erbjuds. All reklam som går att få ut via sociala medier är bra eller att erbjuda en viss rabatt över ett köp kan vara bra tips.

Uteservering

Ett annat tips vi har är att erbjuda uteservering. Inför vår och sommarperioden är det alltid populärt med uteservering och än mer under tider som dessa. Att sitta utomhus känns för många betydligt mycket bättre i pandemitider. Har ni redan en servering utomhus så kanske den går att göra större för att få in mer folk?

Går ni i tankar att öppna en uteservering och då med serveringstillstånd kan vi på Krogarna hjälpa er, kika mer på vår ombudstjänst här.

Smittsäker servering

Ett sista tips vi har är att utbilda sin personal inom smittsäker servering. På så sätt kan ni vara trygga med att ni och er personal har alla förutsättningar för trygg servering. Att allting sköts på ett hygiensikt och säkert sätt för att förhindra att sprida smitta vidare.

Vi hoppas nu på en vår och sommar med enklare restriktioner!

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy