Sedan pandemins start har många svenskar valt att skaffa husdjur. Det i kombination med hemestrandet gör att flera hotell som välkomnar husdjur nu ser en ökad efterfrågan på djurvänliga rum. Även om hotellbranschen bjudits få ljusglimtar under pandemin finns det en del som klarat sig någorlunda bra– den delen av verksamheterna som välkomnar djur.

Hemmajobb och restriktioner har som sagt inneburit att många svenskar har satsat på inskaffa husdjur. Närmare 10 000 husdjur har bott på Scandics svenska hotell under denna sommar, en rekordökning med 84% jämfört med sommaren 2020.

För att möta nya resvanor och den dominerande trenden av ett flexibelt inrikesresande ökade exempelvis Scandic antalet djurrum och erbjöd guider för bästa hundpromenader vid hotellen och ”doggybags”. Det blev ett välkommet besked för många semesterfirare och under sommaren har närmare 10 000 husdjur bott på något av Scandics 86 hotell i Sverige.

Är det tillåtet med husdjur på alla hotell?

I grunden är det ägaren till verksamheten som måste tillåta det . Gemensamt för alla hotell som accepterar hundar är att det är vissa rum på hotellet där hund är tillåtet. Dessa rum kan alltså ta slut och det gäller att reservera just ett hundrum. Många hotell tar ut en extra avgift för hunden, normalt ca 250 kr.

På hotellrummet finns ofta, men inte alltid någon typ av ”hud utrustning”. Till exempel en hundbädd och hundskolan. På Storforsen fick vi även en liten påse hundgodis och en bajspåse.

Exempel på djurvänliga hotell runt om i Sverige:

Scandic

Lydmar Hotel Stockholm

Elite Stora Hotel Linköping

Scandic Europa Göteborg

Källa: https://www.hotellorestaurang.se/rekordmanga-husdjur-pa-hotell-i-sommar-210192/nyhet.html

 

 

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy