Julen närmar sig vilket är härligt på alla sätt och vis. Se till att skapa den perfekta julstämningen på din restaurang för att både höja miljön för dig och dina gäster. Vi på Krogarna.se har satt ihop en lista med saker som vi hade förväntat oss på en restaurang med riktigt bra julstämning!

Drycker
Passa på och twista till dryckesmenyn under december. Ta in både alkoholfria och alkoholhaltiga juldrycker, glögg, julmust, julöl etc. Varför inte ta fram en speciell drinklista med juldrinkar? Drinkar med smak av ingefära, kanel, granatäpple eller apelsin är alla julsmaker. Tänk på att drinkarna nästan alltid också går att göra som alkoholfria.

Mat
Om ni inte erbjuder julbord kan ni alltid förändra menyn och ta in några julinspirerade maträtter. Varför inte krydda en rätt med julkryddor som till exempel saffran eller kanel?

Bjud på en pepparkaka till kaffet
Att bjuda sina gäster på något sött är alltid uppskattat. Om gästen beställer in en kaffe eller te, lägg en pepparkaka på assietten.

Dukning
Dukningen kan göra mycket för att uppnå den mysiga julstämningen. Att köpa nya dukar kan vara kostsamt. Se istället till att duka med levande ljus och byt kanske ut servetterna till röda eller gröna under december.

Musik
Visste du att bakgrundsmusiken påverkar gästerna mycket? Spela julmusik i bakgrunden men välj ut låtarna med omsorg. Undvik de skrikiga låtarna med mycket sång. En instrumental spellista kan vara lagom.

Dekoration
Dekorera med måtta! Juldekorationer höjer ofta mysfaktorn men överdekorera inte. Välj dekorationer som passar in i er övriga inredning.

 

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy