• Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Bli Medlem
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Referenser
  • Om företaget
  • Kontakt
  • Logga in

Ventilation – att tänka på!

  • Mattias Högstedt
  • juni 16, 2022
  • 2:12 e m

Ventilation – att tänka på!

Ventilation

Det är mycket att tänka på när det gäller ventilation i restauranger. Förutom grundläggande krav när det gäller luftflöden och brandsäkerhet så är det viktigt att luften tillförs lokalen på ett bra sätt. Donen bör vara utformade så att spridningsmönster för tilluft är omställbart om man ändrar i möblering och utformning av verksamheten. Sedan så är det viktigt att man har snygga don med en design som passar med inredning och stil!

När det gäller köksdelen så är det också en del att tänka på. Rätt typ av frånluftskåpor med effektiv luftrening som är anpassad till köksutrustning och typ av matlagning. Balans med ett svagt undertryck mot köksdelen för att undvika att os sprids ut i restaurangdelen.

I köket så skall det vara en god arbetsmiljö för kökspersonalen, vilket omfattar:

– Ljudnivå från köksventilationen
– Belysning i kåporna
– Hygienkrav med kåpor som är lätta att sköta och rengöra.

Man behöver tänka på brandskydd och en del kåpor kan behöva förses med brandsläckningssystem. När det gäller utseende/design på kökskåporna så är det ju extra betydelsefullt i de fall när man har öppet kök mot restaurangdelen vilket blir allt mer vanligt idag.

Energiåtervinning är också en viktig del. Det är mycket värmeenergi i frånluften från ett kök som man kan ta tillvara på. Det är viktigt att kökskåporna har en effektiv rening så att kanaler och återvinningssystem inte får in fett och sot. Man kan även behöva ta hänsyn till omgivningen utanför restaurangen med hänsyn till luft från köket. Finns det bostäder eller andra byggnader med ventilationsintag i närheten som kan störas av lukt från köksventilationen? Såklart finns det lösningar även för detta och man kan då sätta in ett extra steg, det genom att montera utrustning för lukteliminering.

Har ni projekt med professionella storkök och eller en restaurangmiljö som skall ha bra ventilation som passar ihop med interiören så hör av er för råd och förslag så kopplar vi ihop er med vår samarbetspartner redan idag!

ERBJUDANDE: Kontakta oss direkt på Krogarna.se för att ta del av rabatterbjudande. Maila kundtjanst@krogarna.se eller ring 010 – 139 19 90.

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

  1. Ventilation – att tänka på!
    1. Ventilation
    2. I köket så skall det vara en god arbetsmiljö för kökspersonalen, vilket omfattar:
  2. Dela det här
  3. Gå med i vårt nyhetsbrev
  4. Andra läste även
    1. Möt Daniel – beroendesnack
    2. Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!
    3. Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur
    4. Expansionstips med Ahmed Chukair

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Möt Daniel – beroendesnack

Kan man verkligen dö av en jordnöt? – Tips ifrån en expert!

Fem tips till dig som driver restaurang i lågkonjuktur

Expansionstips med Ahmed Chukair

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg
© 2023 – Krogarna.se (Powered by ZAZY Marketing)
Facebook Linkedin Vimeo
Samtycke

För att ge den bästa upplevelsen använder vi teknik såsom cookies för att lagra och/eller få åtkomst till enhetsinformation. Genom att samtycka till denna teknik kan vi behandla data såsom surfvanor eller unika ID:n på denna webbplats. Om du inte samtycker eller återkallar ditt samtycke kan det påverka vissa funktioner och egenskaper negativt.

Funktionella Alltid aktiv
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att genomföra överföring av en kommunikation via ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Den tekniska lagringen eller åtkomsten som uteslutande används för statistiska ändamål. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Den tekniska lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam, eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser för liknande marknadsföringsändamål.
Hantera alternativ Hantera tjänster Hantera {vendor_count}-leverantörer Läs mer om dessa syften
Visa inställningar
{title} {title} {title}