Draughtmaster – Färskpressad öl

DraughtMaster är ett nyutvecklat fatölssystem som förlänger hållbarheten och ger hög kvalitet på ölen. De flesta som beställer en öl i baren föredrar fatöl eftersom det, rätt serverat, ger en färskare känsla. I takt med det växande ölintresset har fler krogbesökare blivit ölkännare och det har gjort att restauranger vill ha ett brett och varierat utbud av fatöl. Därför har Carlsberg utvecklat DraughtMaster, ett fatölssystem som med hjälp av ny teknik ökar hållbarheten på fatöl från 5 till 30 dagar. Det gör det möjligt att ha fler öl på fat utan att behöva oroa sig för svinn och eftersom systemet är lätt att hantera så innebär inte fler öl mer jobb.

Hur fungerar Draughtmaster?

DraughtMaster är ett slutet system där tryckluft ersätter kolsyran. Ölet förblir orört från bryggeriet tills dess det rinner ner i glaset från kranen och därmed alltid levererar öl av högsta kvalitet.

Den smidiga 20-liters PET-kapseln placeras i en särskild behållare. Med hjälp av tryckluft pressas kapseln ihop och ölet når tappkranen. Ölet kommer aldrig i kontakt med syre och man slipper använda kolsyrepatroner för att trycka fram ölet i systemet. Faten kommer i kartonger som är stapelbara och när faten är tömda tar de inte större plats än ett två-liters mjölkpaket.

Efter användning tar Carlsberg Sverige tillbaka DraughtMaster-faten, komprimerar dem och skickar dem till en återvinningspartner som använder materialet till att tillverka nya produkter. Genom att ge dem ett nytt liv minskas dess klimatpåverkan.

Kontakta oss idag på Krogarna.se för att få rabatterade priser hos Carlsberg som kund hos oss!

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy