Krav har tagit fram ett certifikat som visar hur KRAV-märkt en restaurang är. Det finns tre olika kategorier, en två, eller tre stjärnor som visar hur många KRAV-märkta produkter restaurangen använder. Restaurangen kan börja med en stjärna för att sedan utvecklas och få fler stjärnor.

stjärnor

  • En stjärna innebär att minst 25% av produkterna som används är KRAV-märkta eller att minst 15 produkter är det.
  • Två stjärnor innebär att minst 50% av produkterna är KRAV-märkta.
  • Tre stjärnor innebär att minst 90% av produkterna är KRAV-märkta.

Göran Hoas som driver lantbruk, krog och butik på gården Lilla Bjers förklarar att det finns många fördomar om att det är väldigt svårt att driva en ekologisk och KRAV-märkt krog. Men han hävdar att det inte alls behöver vara dyrt eller svårt, ”Det kräver en del engagemang och kunskap, men du lär dig efterhand.”

KRAVs innebörd

En KRAV-märkning visar att varan är producerad på ett ekologiskt sätt med höga krav på djuromsorg, hälsa, klimatpåverkan och socialt ansvar. Den innehåller inga konstiga tillsatser eller är framtagna med GMO. En KRAV-märkt produkt kontrolleras kontinuerligt en gång om året.

Sammanfattningsvis finns det oerhört många fördelar med KRAV-märkning, för både miljön, djuren och hälsan. Det behöver inte vara varken dyrt eller krångligt att driva din restaurang på ett KRAV-certifierat vis.

Källa

Vill du läsa mer eller är du redo att påbörja din utbildning?

Se våra utbildningar Fler blogginlägg

Gå med i vårt nyhetsbrev & håll dig uppdaterad!

    Jag godkänner krogarnas allmänna villkor och cookie-policy