• Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Abonnemang
  • Tjänster
  • Kontakt
  • Om
    • Sponsorer
    • Myndigheter
    • Referenser
    • Om företaget
    • Cookies
    • FAQ
    • Blogg
Logga in
0
Inga produkter i varukorgen.
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg
Meny
  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Abonnemang
  • Kontakt
  • Sponsorer
  • Myndigheter
  • Referenser
  • Om företaget
  • Cookies
  • FAQ
  • Blogg

Hur du kan undvika matsvinn

  • Hem
  • / Nyheter
  • / Hur du kan undvika matsvinn
  • Mattias Högstedt
  • juli 13, 2021
  • 4:30 e m

Hur du kan undvika matsvinn

Matsvinn kan uppstå vid hantering av mat, från lagring till servering. Vi kan dela upp maten vi kastar i två delar. Dels det oundvikliga matavfallet där exempelvis skal, ben och kärnor ingår och det som går att undvika att slänga, vilket brukar just kallas för matsvinn. Vi på Krogarna har samlat lite tips för er krögare om hur man bäst undviker matsvinn.

1. Undersök vart matsvinnet kommer ifrån.

Du får koll på hur stort matsvinnet är och var i köket det slängs mest, på så vis blir det lättare att även spara pengar för din verksamhet. Personalen engageras också i detta och blir delaktig i arbetet med att minska matsvinnet. Genom att undersöka matsvinn visar du även din personal att du bryr dig om

2. Fryst mat

Det är alltid viktigt med färska råvaror på en restaurang men med fryst mat kan matsvinnet minska med ungefär 47 procent. Det beror mycket på att det går att använda råvaror som behövs för stunden och spara resterna i frysen. Mat som har förbereds och fryst innan behöver inte lika mycket till att tillagas och serveras.

3. Minska svinnet på buffén

Att ha med stora serveringsfat med mycket mat på kan se lockade ut för restaurangbesökare men de tär bevisat att mindre portioner och mindre framställd mat minskar på matsvinnet. Istället väljer man att byta ut maten oftare, då är det också mer fräschare. Passa på att även erbjuda mindre tallrikar till kunder så att de måste gå flera gånger ifall de vill ha mera.

4. Take Away eller doggy – bag

Allt fler ber om en doggy-bag – att ta med maten som man inte äter upp på restaurangen hem. Nästan som en take away fast du tar med dig dina rester. Sådant är ett bra alternativ att erbjuda till sina besökare och på detta sätt minska att slänga halva portioner som blir kvar. Känner man att detta inte passar bra in på restaurangen då får man välja att servera mindre portioner så att besökare äter upp all sin mat.

Brukar ni själva försöka äta upp allt ni blir serverade eller lämnar ni efter er mat under ett restaurangbesök?

Vill du veta mer? Klicka på länken här: https://www.findusfoodservices.se/inspiration/restaurang/matsvinn-restaurang

 

Dela det här

Facebook
Twitter
LinkedIn

Table of Contents

Gå med i vårt nyhetsbrev

Andra läste även

Det perfekta julbordet

Driver du ett serveringsställe – se hit

Att redogöra pengarna för serveringstillstånd

Nya bestämmelser vid försäljning av e-cigaretter och e- vätskor med högre halter av nikotin

Krogarna.svg
  • Kundtjänst: 010-139 19 90

Kontakt

Ring oss på

010-139 19 90

Skicka mail

kundtjanst@krogarna.se

Vår adress

Strandvägen 7a 114 56 Stockholm Hoegstedt Consulting AB

Information

  • Kontakta oss
  • Företaget
  • FAQ
  • Blogg

Erbjudande

  • Utbildningar
  • Tjänster
  • Myndigheter
  • GDPR/cookies

Resurser

  • Referenser
  • Logga in
  • Varukorg

Copyright © 2023 – Alla rättigheter behållna -Krogarna.se

Facebook Linkedin Vimeo

För att dig bästa möjliga upplevelse av krogarna.se använder vi cookies.
Du kan läsa mer om vilka cookies det är eller stänga av dom i inställningar.

Krogarna
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på krogarna.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

Nödvändiga kakor

Om du fortsätter surfa på krogarna.se så samtycker du till att nödvändiga kakor används. Nödvändiga kakor används för att:

  • Spara dina önskade inställningar för just kakor.
  • Känna av om du är inloggad eller inte
  • För att du ska kunna lägga saker i kundvagnen i vår shop.
  • För att dölja de dialogrutor som du väljer att trycka bort.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Tredjepartskakor

Den här sidan använder Google Analytics för att kunna samla in information som antalet besökare på sidan och vilka blogginlägg som är populärast.

Om du låter den här kakan vara påslagen hjälper du oss förbättra innehållet på krogarna.se.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Integritetspolicy

Du hittar mer information om vår integritetspolicy här.